Omschrijving

In schitterend natuurgebied gelegen woonboerderij, unieke kans voor de liefhebber om dit prachtige landgoed “De Hoekgraaf” te gaan bewonen. Uitermate geschikt voor de paardenliefhebber, degene die natuur en ruimte zoekt of voor bijvoorbeeld kantoor of praktijk aan huis. Dit landgoed met bijgebouwen, weilanden en een prachtig bosgebied beschikt in totaal over een enorm perceel van 35.740 M2 grond. Afhankelijk van de wensen van de koper kan deze woning echter ook met een kleiner perceel van bijvoorbeeld 10.000 M2 worden aangeboden. Wij horen graag wat uw wensen hierbij zijn. Boerderij de Hoekgraaf stamt uit 1780 en is meerdere malen verbouwd. In 1995 volledig gerenoveerd. Daarom vindt u hier de sfeer van toen en het comfort van nu. Deze woning is gelegen in wat door de kenner het mooiste deel van Bergharen wordt genoemd en waarvan dit landgoed tevens de naamgever is: De Hoekgraaf. Prachtig groen en hoog gelegen in het stuifduin van Bergharen.

Het landgoed bestaat uit een karakteristieke T-Boerderij met meerdere bijgebouwen, een fraai aangelegde tuin met boomgaard en een verwarmd zwembad. Een van de bijgebouwen is een voormalig bakhuis met authentieke Jugendstil elementen (35 M2 ).
Het andere royale bijgebouw meet maar liefst 100 M2, daarin is onder andere plaats voor 3 auto's, het gebouw beschikt over 
4 sectionaal deuren waarvan 2 op afstand elektrisch bedienbaar. Het laatste bijgebouw bestaat uit een separate houten stal met 2 paardenboxen.
Voor de paardenliefhebber beschikt dit object over:
* 60 meter dressuurbak met verlichting
* weilanden
* 2 x 2 paardenboxen 
* een trailer stalling
* een grote hooizolder
* een zadelkast 
* afspuitplaats.  

Deze prachtige boerderij is landelijk en bosrijk gelegen direct aan het gebied dat wordt beheerd door stichting Gelders Landschap. Het mooie en authentieke dorpje Bergharen (Gemeente Wijchen) ligt tussen de rivieren de Waal en de Maas. Er is veel recreatie in de directe omgeving zoals bossen, rivierduinen, golfen, tennis en voetbal, Bergharen kent een actief verenigingsleven. Bijzonder is de grote rij-vereniging en haar grote binnen-manege. Daarnaast is er een basisschool en een supermarkt in het dorp. De rijkswegen A15, A50 en A73 zijn met de auto makkelijk en snel bereikbaar. Plaatsen als Wijchen, Nijmegen, Druten, Oss en Tiel zijn daardoor binnen een mum van tijd bereikbaar. 

Het zal niet de eerste keer zijn dat de huidige eigenaars in de ochtend de reeën door hun tuin zien wandelen.

Kernwoorden voor de Hoekgraaf 17 zijn: 
• Schitterende ligging• Natuurgebied • In bosrijke omgeving • Buiten bebouwde kom • Landelijk gelegen • nabij de stad Nijmegen en het centrum van Wijchen• Ruiterpaden • royaal bijgebouw • verwarmd buiten zwembad • 4 paardenboxen •  •Dichtbij de Universiteit Nijmegen, Ziekenhuizen en Hoge School Arnhem/Nijmegen; 
• Centraal gelegen ten opzichte van de uitvalswegen en stedelijke gebieden. 

Kengetallen: 
Bouwjaar woonboerderij: 1780
Grote renovatie: 1995 
Perceel: 35.740 M2
Woonoppervlakte: 300 M² 
Inhoud boerderij: ca. 1200 M³ 
Externe bergruimte: 135 M²

Indeling

Authentieke entree/hal met aan de rechter kant een opkamer en aan de linkerkant een grote kamer die momenteel als kantoorruimte in gebruik is. Naast het kantoor bevindt zich een bergruimte voor opslag en archief. 

Toilet met fonteintje en opgang naar de eerste verdieping. 
Woonkamer met het prachtige karakter en de uitstraling van de  oude boerderij. Moderne leefkeuken (2015) voorzien van diverse inbouwapparatuur (merk: AEG) zoals een combi-oven magnetron, een tweede oven (hetelucht/stoomoven), een inductie kookplaat, inbouw koelkast, vaatwasser en RVS afzuigkap.

Royale bijkeuken met granieten aanrechtblad en witgoedaansluitingen. Toegang tot de authentieke kelder met veel bergruimte. Tweede toilet. Aparte doucheruimte. 
Vanuit meerdere plekken in de woning is er toegang tot de prachtige tuin.

Eerste verdieping

Overloop met bergruimten onder de schuine delen van de kap. Opstelling CV installatie (2001).
Badkamer voorzien van een ligbad, dubbele wastafel, douche en designradiator. Apart derde toilet.
3 zeer royale slaapkamers (resp. 27,18 en 16 M2) en 2 slaapkamers van resp. (15 en 12 M2).

Tuin

In de tuin bevinden zich naast de bijgebouwen meerdere terrassen, veel weiland, een rijbak, bos, moestuin, kruidentuin en boomgaard. In 2010 is er een nieuw buiten zwembad met terras en betegeling rondom aangelegd. Het zwembad wordt verwarmd middels een warmtepomp.

Bijzonderheden

*Uitzonderlijk mooi gelegen in het stuifduin en aan de bosrand
* nagenoeg gehele terrein voorzien van een beregenings- installatie
* In 10 minuten staat u in Nijmegen 
* In 1995 heeft er een grote renovatie plaats gevonden waarbij nagenoeg alle kozijnen zijn vervangen door hardhouten kozijnen met isolatie glas. Er is vloerverwarming aangelegd in de woonkamer, badkamer en in de keuken. 
* Dak van het achterhuis is volledig vernieuwd en geïsoleerd.
* Gehele boerderij is voorzien van koperen dakgoten (1995)

Kenmerken